vaga

hraptop

uzd

estetik

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Консультації всіх спеціалістів для ЗСУ та ТРО - БЕЗКОШТОВНО!
Обстеження та процедури зі знижками від 10%.

Консультують спеціалісти центру, а також лікарі з профільних лікарень Києва та інших східних міст. Ми допоможемо вам залишатися здоровими та активними. Разом до перемоги!

У нас діє центр психологічної підтримки для усіх мешканців області. Допомога надається безкоштовно.

Проблеми медичної галузі сьогодні віддзеркалюють соціально-економічні зміни, які відбуваються в Україні. В умовах ринкової економіки медицина почала комерціалізуватися. Медичні послуги набули ознаки товару. Сформувався ринок медичних послуг, що в свою чергу привело до конкуренції між закладами та лікарями. 

В свою чергу невідповідність витрат на фінансування державної галузі, покладеним на неї завданням, підштовхнули МОЗ до проведення реформ. В основу стратегії реформ було закладено зміну акцентів щодо визнання рівня надання медичної допомоги, де головною діючою особою став сімейний лікар.

Покращення функціонування системи й відповідно якості надання медичної допомоги, згідно висновків розробників, повинно відбутися за рахунок структурної реорганізації. Це перекликається з моделлю європейської медицини, де надання медичної допомоги на первинному рівні реалізується сімейним лікарем. Для виконання поставлених задач, кафедри післядипломної освіти терміново взялися за перепідготовку лікарів, потреба в яких сьогодні надзвичайно велика.

Курс первинної спеціалізації за фахом лікар загальної практики-сімейної медицини триває шість місяців. За такий короткий термін з лікарів-педіатрів та дільничних терапевтів необхідно підготувати спеціалістів з необхідним багажем знань та практичних навичок в галузі сімейної медицини.

В даному контексті виникає низка запитань: чи відповідає сьогодні професійний рівень підготовки спеціалістів, матеріально-технічне забезпечення, інфраструктура наших сіл і селищ тим вимогам, які покладаються на сімейну медицину? Чи готове населення міст і селищ відмовитися від послуг дільничного терапевта та педіатра, наскільки доступна на сьогодні високоспеціалізована медична допомога? Запитань більше чим відповідей!

А попри все, статистика свідчить, що середня тривалість життя наших людей одна з найнижчих в Європі. Зростає смертність людей працездатного віку, невпинно збільшується кількість соціальних захворювань таких як: туберкульоз, СНІД, наркоманія. Загрозливий стан репродуктивного здоров’я населення. Кожні треті пологи визнаються патологічними.

В цій ситуації можливо доречне запитання - хто сьогодні відповідає за громадське здоров’я та профілактичний напрямок в нашій галузі? В цьому контексті автор статті «Громадське здоров’я в Україні» (газета «Ваше здоров’я» за 2014р.) стверджує про те, що у нашій країні турбота про здоров’я народу покладено на плечі того ж народу. Відсутня державна стратегія в цьому питанні. Замість профілактики ми боремось з хворобами, а замість визначення ризиків, ми констатуємо наслідки, стверджує автор.

Підсумовуючи ці «радужні реалії» сьогодення є сенс говорити про те, що впровадження профілактичної медицини, широка пропаганда здорового способу життя – реальний шлях до зменшення захворюваності та підвищення якості життя нашого населення. При цьому роль державних структур, громадських організацій, медіа, в цьому напрямку повинні бути надзвичайно вагомими.

Вислів «легше попередити хворобу, чим потім її лікувати» стає сьогодні особливо актуальним.

МЦ АНІКО пропонує комплексні профілактичні огляди для різних вікових груп.

Уникальная программа снижения веса от Фаберлик.
Новинки косметики фаберлик на faberllena.ru

Останні запитання

brandschutzhelfer bg
bg brandschutzhelferlehrgang zum brandschutzhelfer brandschutzhelfer...
249 Переглядів
відповідей
Опубліковане в П'ятниця, 05 квітня 2024