vaga

hraptop

uzd

estetik

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Консультації всіх спеціалістів для ЗСУ та ТРО - БЕЗКОШТОВНО!
Обстеження та процедури зі знижками від 10%.

Консультують спеціалісти центру, а також лікарі з профільних лікарень Києва та інших східних міст. Ми допоможемо вам залишатися здоровими та активними. Разом до перемоги!

У нас діє центр психологічної підтримки для усіх мешканців області. Допомога надається безкоштовно.

Наталія Харченко – член-кореспондент НАМН України,
завідувачка кафедри гастроентерології, дієтології
і ендоскопії НМАПО ім. П.Л. Шупика, професор

Галина Анохіна – професор кафедри гастроентерології,
дієтології і ендоскопії НМАПО ім. П.Л. Шупика

За даними Національного інституту здоров’я США, 51% захворювань у Сполучених Штатах Америки пов'язаний із харчуванням. І це при тому, що в США ретельно рахують калорії та борються з холестерином. Тобто древній вислів «Ми є те, що ми їмо» виявився істинним, а результат модних трансформацій харчових раціонів – сумнівним. Чи вірні орієнтири обрали вітчизняні вчені для створення нової Національної піраміди харчування?

Про те, що українці харчуються неправильно, говорять усі. Але дехто має на увазі, що наші громадяни недоїдають через бідність, інші – що переїдають через безграмотність у питаннях здорового харчування. Хто правий? Мабуть, і ті, й інші. За даними Держкомстату України, наше населення споживає менше половини науково обґрунтованого раціону фруктів, ягід, м’яса та м’ясопродуктів, риби, що є свідченням прихованого голоду. Водночас енергетична цінність раціону українців забезпечується переважно вуглеводами та жирами за рахунок хлібопродуктів, картоплі, цукру та олії. Як приклад – жирів рослинного походження українці споживають на 80% більше фізіологічної норми, а тваринного жиру – менше норми майже на 50%. Останнім часом в Україні помітно знизилося споживання біологічно цінних продуктів: м’яса і м’ясопродуктів – на 37%, молока і молочних продуктів – на 35%, яєць – на 38%, риби – на 81%, овочів і фруктів – на 49%, водночас залишається стабільно високим рівнем споживання хлібопродуктів, зернобобових, картоплі.

Повну версію статті див. -
Медична газета України «Ваше здоров’я»
№46-47 (1277-1278) 14.11.2014

Коментар спеціаліста

 

Шумлянська Н.Г.  гастроентеролог, дієтолог

На планеті більше мільярда людей мають надлишкову вагу або ожиріння. Слід зауважити, що серед населення економічно розвинутих країн, в тому числі і США, практично кожен другий має надлишкову вагу. Згідно прогнозів ВОЗ в найблищі 15-20 років кількість людей з надлишковою вагою та ожирінням збільшилося ще на 20-30%. В більшості країн світу цією проблемою, яка переросла в епідемію, займаються наукові центри та університети, створені національні програми боротьби з цією недугою, але?...

Статистика стверджує, що щорічно від ожиріння та захворювань пов’язаних з порушенням обміну речовин помирає більше 500 тисяч людей і ця цифра невпинно зростає.

Поради щодо здорового, збалансованого харчування в більшості випадків асоціюється з дієтами та питаннями боротьби з ожирінням. При цьому не завжди є розуміння, що саме порушення балансу макро- та мікронутрієнтів лежить в основі етіопатогенетичних механізмів, які формують цілу низку захворювань.

Сьогодні більшість фахівців стверджують, що правильний раціон харчування суттєво впливає на продовження та якість нашого життя, тобто на здоров’я.

І тому вислів «Ми є те, що ми їмо» на сьогодні, як ніколи набуває актуальності.

Рекомендуємо науково обґрунтовану програму правильного харчування «Контроль метаболік ®»

 

Уникальная программа снижения веса от Фаберлик.
Новинки косметики фаберлик на faberllena.ru

Останні запитання

brandschutzhelfer bg
bg brandschutzhelferlehrgang zum brandschutzhelfer brandschutzhelfer...
281 Переглядів
відповідей
Опубліковане в П'ятниця, 05 квітня 2024