1. Олександр
  2. Дитячий невролог
  3. Середа, 14 грудня 2016
  4.  Підписатися через email
Доброго дня, допоможіть будьласка. Донечці 4 роки, перші напади стались у 2.5 роки. Дитина лягла спати, через 20 хвилин прокинулась з такими симптомами: скляний погляд, систематичне ковтання, у районній лікарні зробили промивання шлунка через підозру отруєння, після того з'явили посмикування руки і ноги. Далі реанімація і переведення в обласну дитячу лікарню м. Хмельницький. Там поставили діагноз: судомний синдром на фоні гіпокальцемії, лямбліозу. Призначили фенобарбітал. Через три місяці фенобарбітал зняли і приступи повторились. Знову призначили фенобарбітал та збільшили дозу. Дитина пробула на цьому припараті цілий рік. Весь цей рік з періодом у 3 місяці ми їздили в лікарню на повторну здачу аналізів та ЕКГ. Та все одно, протягом того ж таки року, що місяця а то й частіше було таке (дитина жалілась на біль у животику припадала до подушки та систематично ковтала з періодом в приблизно в одну секунду, могла ковтнуни 3-5 раз, а могла і до 5 хвилин, потім все проходило, таке могло повторюватись до 7 разів за день, дитина під час таких коротких приступів була адекватна, у свідомості м’язи не смикались). Та були і протягом цього року й розгорнуті приступи: спочатку ковтання потім посмикування кінцівок закінчувалось все реанімацією. І ось у вересні цього року нам ми зробили МРТ. (Заключення: МР-картина вродженої мальформації ГМ у вигляді змішаної дифузно-вузлової та субепендімарної гетеротопії сірої речовини, гіпоплазії, пахігірії в скронево-тім’яно-потиличній частині справа.) На основі цього заключення наш лікар поставила діагноз «Симптоматична епілепсія, фокальна форма» та призначила нам лікування : поступово зменшувати фенобарбітал і збільшувати фінлепсин. Та пройшов місяць і все повторилось, знову реанімація, приступ що раз то довший і тяжчий. Знову зробили ЕКГ, лікар нічим не порадував, та лікування не змінив. І ось зараз знову вже три рази протягом дня ті ж таки ковтання і уже скарги на болі у голові з правої сторони. Що далі робити, куди везти вже не знаємо, допоможіть будь ласка, дитинка на свої роки дуже розумна, співає, танцює, знає багато віршиків одним словом з зовні якихось там відхилень не видно й близько. З Повагою батько Олександр
Коментар
Ніяких коментарів доки не створено.
Додати коментар
Відповідь прийнята Pending Moderation
Щиро дякую за відповідь. Дитина здавала аналіз на кальцій та лямблії, а що таке TORCH-інфекціі ?
Коментар
Ніяких коментарів доки не створено.
Додати коментар
  1. більше, ніж місяць тому
  2. Дитячий невролог
  3. # 1
Відповідь прийнята Pending Moderation
Доброго дня!!!
Потрібно змінити протисудомний препарат: замінити фінлепсин на інший протисудомний препарат (бажано на Вальпроати), який зніме напади.
Чи обстежена дитина на TORCH-інфекціі?
Якщо протягом 6-12 місяців прийому препарату частота приступів не зменшується, його потрібно змінювати.
Коментар
Ніяких коментарів доки не створено.
Додати коментар
  1. більше, ніж місяць тому
  2. Дитячий невролог
  3. # 2
  • Сторінка :
  • 1


На це повідомлення ще не було створено ніяких відповідей.
Будьте першим, хто відповість на нього.
Ваша відповідь
Капча
Перш ніж Ваше питання буде опубліковано, для захисту нашого веб-сайту від роботів і неавторизованих скриптів ми вимагаємо, щоб Ви ввели нижче код кептчи.