1. Іван
  2. Ревматолог
  3. Середа, 01 квітня 2015
  4.  Підписатися через email
Хворію псоріазом більше 10 років. Останні 2 роки появились болі в хребті, скованість рухів. В інтернеті пишуть що причиною цього може бути псоріаз.
Що ви скажете з цього приводу. До кого звертатись як лікувати.
Коментар
Ніяких коментарів доки не створено.
Додати коментар
Відповідь прийнята Pending Moderation
Доброго дня, Іване!
Дійсно, при псоріазі може спостерігатись, крім ураження шкіри, і псоріатична артропатія. Це - асоційована з псоріазом хронічна запальна хвороба суглобів, хребта, ентезисів. Дана патологія розвивається у 7-39% хворих на псоріаз. Ураження суглобів і/або хребта у середньому виникає через 10 років після появи шкірних ознак псоріазу. Псоріатична артропатія - це не лише захворювання шкіри, хребта чи/і суглобів , це системне захворювання, при якому, при відсутності лікування, часто уражаються внутрішні органи ( серце, нирки , печінка, нервова система, орган зору та ін).
Лікуванням псоріатичної артропатії займається ревматолог . Лікування цього захворювання комплексне, включає симтоматичну терапію (знеболюючі, протизапальні препарати), які лише знімають симптоми запалення і болю, глюкокортикоїди ( при високій активності запального процесу), і базисні протизапальні препарати , які призначає лише ревматолог, вони впливають на сам перебіг хвороби . Найефективнішими на сьогодні являються препарати біологічної терапії, які гальмують руйнування суглобів . Також ефективні фізіотерапевтичні методи, ЛФК та інші.
При відсутності лікування псоріатична артропатія часто призводить до інвалідизації і скороченні тривалості життя.
Ми володіємо всіма сучасними методами діагностики та лікування даного захворювання і будемо раді Вам допомогти.
Записатись на прийом можна за номерами телефонів: (0362) 43-98-93, (0362) 68-49-49, (067) 364-31-08 і уточнити зручний для Вас час прийому. Будьте здорові!
Коментар
Ніяких коментарів доки не створено.
Додати коментар
  1. більше, ніж місяць тому
  2. Ревматолог
  3. # 1
  • Сторінка :
  • 1


На це повідомлення ще не було створено ніяких відповідей.
Будьте першим, хто відповість на нього.
Ваша відповідь
Капча
Перш ніж Ваше питання буде опубліковано, для захисту нашого веб-сайту від роботів і неавторизованих скриптів ми вимагаємо, щоб Ви ввели нижче код кептчи.