vaga

hraptop

uzd

estetik

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Консультації всіх спеціалістів для ЗСУ та ТРО - БЕЗКОШТОВНО!
Обстеження та процедури зі знижками від 10%.

Консультують спеціалісти центру, а також лікарі з профільних лікарень Києва та інших східних міст. Ми допоможемо вам залишатися здоровими та активними. Разом до перемоги!

У нас діє центр психологічної підтримки для усіх мешканців області. Допомога надається безкоштовно.

Селфі вже не мода, а діагноз. Пристрасть до самофотографування офіційно визнали психічним розладом. Вчені вважають, за допомогою селфі люди намагаються компенсувати відсутність самоповаги.

 

Сторінка Ілони у соціальній мережі просто таки рясніє знімками у стилі селфі. Дівчина не приховує, що фотографувати сама себе обожнює.

Ілона Шевчук, любителька селфі:

- Мені подобається робити селфі. Це спосіб закарбувати свої приємні моменти в житті, коли поруч з тобою немає когось, хто б міг би тебе сфотографувати. Також це чудова можливість оперативно поділитися зі своїми друзями у соцмережах своїм стильним образом.

Втім психологи б’ють на сполох і кажуть, надмірна пристрасть до селфі ніщо інше як психічний розлад. Модний тренд експерти американської психіатричної асоціації офіційно визнали захворюванням. Мовляв, за допомогою селфі люди намагаються компенсувати відсутність самоповаги. Психотерапевт Тетяна Бондарчук також вбачає небезпеку у постійному бажанні людини фотографувати саму себе.

Тетяна Бондарчук, лікар-психолог, психотерапевт:

- Це захворювання, яке приносить шкоду для пацієнта, тому що надмірне фотографування і концентрація уваги на собі, вона як правило виникає на фоні або самотності, або соціальної не реалізації, або невпевненості і людина починає зациклюватися на цьому. Коли вона сфотографувавши викидає фото у соціальні мережі вона намагається таким чином досягнути максимальної кількості лайків і отримати схвалення від оточення. Коли вона їх не отримує, то починає розчаровуватися у житті, впадати в депресію і аж до схильності суїцидальних спроб.

Останнім часом у пресі не рідко зустрічаються життєві історії селфі-залежних. Інколи люди навіть ризикують своїм життям, аби зробити вдалий знімок. Тому психологи нині визначили три рівні залежності від селфі.

Тетяна Бондарчук, лікар-психолог, психотерапевт:

- Перша – це епізодична, коли людина за день робить до трьох знімків і не обов’язково їх викладає в Інтернет. Потім іде гостра стадія – це коли людина робить більше трьох знімків за день і обов’язково викладає їх всі в Інтернет і хронічна – це коли людина без перестану себе фотографує в різних ракурсах і не менше 6 разів на день викладає їх в Інтернет.

Селфі ж в критичних кількостях це дзвіночок для рідних і друзів звернути увагу на стан близької людини, кажуть психологи та підтримати її у бажанні бути кращою. Вилікувати залежність можна.

Тетяна Бондарчук, лікар-психолог, психотерапевт:

- Є досить багато рекомендацій різноманітних, які можна вжити. Одні кажуть, що від цього немає ніяких ліків абсолютно. Єдиний спосіб розбити телефон і не давати людині це все робити, але американці зараз приходять до висновку, що це можна лікувати антидепресантами і поведінковою психотерапією.

А тим часом у світі вже оголосили війну модному тренду. В Америці через захоплення людей фотографуватися у заповідниках поблизу із дикими тваринами і таким чином наражати себе на небезпеку, в Росії – через страх вошей. Російські експерти вважають, селфі – причина розповсюдження педикульозу серед підлітків.

Уникальная программа снижения веса от Фаберлик.
Новинки косметики фаберлик на faberllena.ru

Останні запитання

brandschutzhelfer bg
bg brandschutzhelferlehrgang zum brandschutzhelfer brandschutzhelfer...
300 Переглядів
відповідей
Опубліковане в П'ятниця, 05 квітня 2024